Recytyre stuurt je elke maand een gratis sms: een herinnering om je bandenspanning te checken. Zo vergeet je het nooit meer. Abonneer je nu! Meer info

Gratis SMS service!

OK

3 redenen

Drie goede redenen om maandelijks je bandenspanning te controleren

1. Je rijdt veiliger

Banden met een foute spanning zorgen voor minder rijcomfort en een slechtere wegligging, en ze verhogen de remafstand. Ook het risico op slippen verhoogt. In extreme gevallen leidt het zelfs tot een klapband. Onbegrijpelijk dus dat amper 1 op 5 van de automobilisten elke maand de bandenspanning controleert. Met de juiste bandenspanning heb je meer grip en rij je echt een stuk veiliger!

2. Je helpt het milieu

Vergelijk een autoband oppompen gerust met een fietsband: met een goed opgepompte band moet je niet zo hard trappen en verbruik je minder energie. Als elke automobilist maandelijks zijn banden correct oppompt, besparen we samen 80 miljoen liter brandstof. In België alleen al! Goed voor 350 kiloton minder CO2-uitstoot. Straf, want wist je dat er voor zo’n vermindering van CO2-uitstoot normaal gezien 40.000 hectare bos nodig is? Dat is bijna 6% van de totale oppervlakte aan bos in België. Correcte bandenspanning zorgt ook voor minder snelle slijtage. Gevolg: je banden komen niet zo snel bij het afval terecht.

3. Je bespaart tot € 300 per jaar

Brandstofverbruik en slijtage voel je ook in je portemonnee. Is je bandenspanning 20% te laag? Reken dan op een kortere levensduur van liefst 25%. Is de spanning 30% te laag, dan gaat je band zelfs maar half zo lang mee. Zo zit je snel met nieuwe aankoopkosten. Bovendien verbruikt je wagen (of je moto/bromfiets) met goed opgepompte banden minder brandstof. Ook dat scheelt al gauw een pak euro’s.

6 grote tips van kleine experten

1. Meet je bandenspanning op koude banden.

Dat wil zeggen dat je banden minstens 2 uur niet gereden hebben, of minder dan 3 km aan een gematigde snelheid. Heb je geen tijd om de banden te laten afkoelen en wil je ze toch oppompen? Voeg dan 0,3 bar toe aan de aanbevolen druk. Extra tips: meet regelmatig ook de spanning van je reservewiel. En laat nooit druk uit een warmgelopen band af.

2. Meet de profieldiepte.

Bij het eerste gebruik heeft een standaard zomerband een profieldiepte van 8 mm. Dan begint de slijtage. Zolang het profiel 4 tot 5 mm is, mag je nog spreken van een ideale profieldiepte. Bij minder dan 3 mm wordt het gevaarlijk, zeker op een nat wegdek. Dan vergroot zowel de remafstand als de kans op een ongeval. Heeft je band een diepte van slechts 1,6 mm, dan wordt de kans op een ongeluk bij nat wegdek 3 keer zo groot.

Bovendien is 1,6 mm het wettelijke minimum in België en kan je beboet worden indien het minder is. En toch rijden er volgens recent onderzoek in België ongeveer 400.000 wagens rond met een profieldiepte van minder dan 1,6 mm.* Onverantwoord! Bij een diepte van 0,5 mm heb je zelfs 7 keer meer kans op een ongeluk!

Bron: Choice of Appropriate Tyres as an Asset to Traffic Safety on Winter Roads – Compilation and Evaluation of Some Winter Tyre Tests in Sweden - Adel Abdi, Björn Birgisson (December 2011 – Zweden)

* Cijfers van Pneuband, vermeld in een onderzoek van BIVV en Traxio, november 2016

3. Zo check je de slijtage van je banden.

De beste oplossing is bij je bandencentrale of garagist langsgaan. Zij zijn de specialisten met de juiste meetapparatuur. Maar je kan het ook zelf checken.

Goed: stop een muntstuk in een groef van het rolvlak en herhaal telkens bij andere groeven.

=> Een stuk van 1 euro voor een zomerband. Zijn de sterren zichtbaar die in de rand gegraveerd zijn? Dan is het tijd om de band te vervangen.

=> Een stuk van 2 euro voor een winterband. Steekt de zilverkleurige buitenrand buiten de groef uit, dan is de band versleten.

Opgelet: een muntstuk is de makkelijkste manier, maar helemaal accuraat is het niet!

Beter: kijk naar de slijtindicator.

Een slijtindicator is een rubberblokje van 1,6 mm dik. Normaal gesproken is dit onder in de lengtekanalen geplaatst.
Zodra dit rubberblokje op het rolvlak zichtbaar wordt, heeft de band de wettelijke slijtgrens bereikt en moet hij vervangen worden.

Sommige merken doen net het omgekeerde: ze hebben een hogere slijtindicator. Zodra die indicator verdwijnt, moet je de band vervangen. Nog andere werken met cijfers als indicator.

Hoe vind je zo’n slijtindicator op de band? Zoek op de zijwand van de band naar een van de volgende markeringen: het TWI (tread wear indicator) merkteken, het logo van het merk of een driehoek.

Raak je er moeilijk uit? Vraag advies aan je bandenspecialist.

Best: gebruik een dieptemaat.

Een muntstuk en slijtindicator moeten het afleggen tegen de nauwkeurigheid van een dieptemaat. Een superhandig instrument – je vindt het tegen een klein prijsje bij autocentra of bandencentrales. Zo meet je de diepte van de groeven op diverse plekken van de band, overeenkomstig de regelgeving.

4. Vervang je banden tijdig.

Met name als:

- de profieldiepte minder dan 3 mm bedraagt – als het minder is dan 1,6 mm wordt het héél dringend;

- het verschil tussen de diepte van de hoofdgroeven van twee banden op dezelfde as meer dan 5 mm bedraagt

- de band abnormale slijtage vertoont (bv. enkel slijtage in het midden of op de schouders van de band)

- de band beschadigd is, met barsten of sneden bijvoorbeeld

- de band niet voldoet aan de voorschriften van de autoconstructeur

5. Zomerbanden in de zomer, winterbanden in de winter.

Als je in de zomer zou doorrijden met de zachtere winterbanden, dan slijt het rubber door de hoge temperaturen extra snel.
En in de winter slijt het rubber van zomerbanden juist weer sneller, omdat het rubber hard wordt en hierdoor geen grip heeft.
Tijdig wisselen dus!

Belangrijk: in België zijn winterbanden niet wettelijk verplicht, maar in een aantal buurlanden dan weer wel. Logisch, want de winters zijn er vaak veel strenger. Denk eraan als je bv. op skireis naar het buitenland gaat.

6. Denk ecologisch: het bandenlabel op nieuwe banden helpt je hierbij.

Sommigen noemen dit een ecolabel of energielabel, want de aanleiding om elke band een bandenlabel te geven, is het streven naar hogere energie-efficiëntie en dus kleinere milieu-impact.

Aan de hand van dit label zie je hoe de band presteert op het vlak van rolweerstand (brandstofverbruik), grip op een nat wegdek (een betere grip staat voor een kortere remafstand, ook bij een nat wegdek) en geluidsproductie (extern rolgeluid).

Net zoals bij een koelkast of wasmachine zijn er categorieën, waarbij A staat voor de beste prestatie en G voor de minst goede.

Om de optimale band voor jouw wagen te kiezen, vraag je het best advies aan je bandenspecialist.

Zo eenvoudig is het

Je bandenspanning elke maand meten? Dat is supermakkelijk met een bandenspanningsmeter. Bekijk hier het instructiefilmpje en je ziet meteen hoe het moet. Opgelet: banden warmen op tijdens het rijden, waardoor de spanning stijgt. Zorg er dus voor dat je banden ‘koud’ zijn als je de spanning meet.

Wist je trouwens dat je in de meeste tankstations je banden gratis kan controleren en oppompen? Dat de optimale bandenspanning van een doorsnee wagen met normale banden tussen de 2 en 2,5 bar bedraagt? En dat niet alleen een lage bandenspanning negatieve gevolgen heeft? Te hoge spanning is ook niet goed. De aanbevolen spanning van de fabrikant staat meestal duidelijk aangegeven op de zijkant van het portier van de chauffeur of op de brandstofklep. En als dat niet het geval is, vind je ze zeker in het instructieboekje van je wagen. Opmerkelijk: hoe lager de temperatuur, hoe lager de gemeten bandenspanning. Daarom raden we aan om in de winter 0,2 bar extra druk toe te voegen.

Hier ben je welkom

Bij heel wat bandencentrales, garagisten en Q8 tankstations ben je welkom voor meer informatie en praktische tips over het goed gebruik van je banden en over bandenspanning. Hieronder vind je de adressen van alle plaatsen. Zoek op postcode voor een infopunt in jouw buurt.

Luister en win

Beluister hieronder de drie geluiden en raad welk geluid afkomstig is van een compressor om een autoband op te pompen. Vergeet ook niet de schiftingsvraag te beantwoorden. Misschien win jij dan wel de prijs xxxxx. Veel succes!

al heb je het in de winter nog zo druk, let steeds op tijd op je bandendruk,
De weg bezaaid met vorst of sneeuwbrij, Blij dat ik op winterbanden rij!
Zin in een gezellig avondje.....? Hou de spanning er in. Liefs je banden
Vergeet niet op tijd in te ademen ;-)
nazicht bandjes aub !
Adem in, adem uit en check op tijd die spanningen ;-)
Keep it safe and check your ties :-)
Bandje hier, bandje daar, Bandje voor de winter klaar!
Vlug naar hier en daar , Veilig op weg met winterbanden waar ik ja tegen zeg !
Een anti-slippertje met jou zie ik wel zitten .
Pfff, weeral banden oppompen !!!
opstaan met vorst, mijn bandjes hebben dorst
Ik haat banden oppompen !!!
eerst kwart,laat kwart maan 1ste=premier p:rond rechts laat=dernier d:rond links
Met goede winterbanden rij je veilig door alle landen
4 x pfff en we zijn klaar (extra pfff voor reservewiel)
winterbandjes , winterbandjes , houd u tijdens de sneeuw uit de kantjes
Op dag 1 schiep god de compressor en hij liet zijn bandendruk controleren
1 , 2 , 3 , 4 , met deze banden rij je vlotjes over een bevroren rivier .
pist, sta jij ook op druk ?
Bandje hier , bandje daar , mijn wagen is winterklaar .
De spanning van je banden controleren doet je banksaldo keren !
Is uw "pffff (druk)" ook gecontroleerd
De bandenspanning is zoals je wedde, je kijkt er elke maand uit.
Laat nu druk af en pomp uw banden
laat de lucht niet ontsnappen, controleer tijdig
Banden: wij doorstaan ook druk
van die smog heb ik extra lucht nodig
Is het ook druk bij uw banden?
niet vergeten 'lucht' voor de wagen te kopen
bandenspanning gecontroleerd veilige rit gegarandeerd
Beter druk in uw banden dan in uw leven!
joseke44
Winterbanden, winterbanden, winterbanden, pomp, pomp, pomp
rijden zoals het moet? zet je bandenspanning goed!
Met de juiste spanning op je banden, blijft er meer geld in je handen !
Er is geen moment of ik denk aan u: de gepaste druk in de band red levens!
vergeet niet maandelijks 'lucht' te kopen voor de wagen!
Bandenspanning Oké, is meer in mijne portemonnee !
Winter of zomer hou de spanning in je banden in het oog.
Rij je graag veilig op de Baan denk dan elke maand ik kijk mijn badenspanning na
Blas me op, laat je rijden
Filles met ijs en sneeuw winterbanden zijn tevree.
"Een beetje lucht kan het verschil maken!"
Met de trein kan je er al zijn, doch bij sneeuw heeft hij geen winterbanden.
elke 1e van maand controleer ik mijn band
het staat op agenda pc die ik dagelijks zie
Mensen met verstand Meten iedere maand de spanning van de autoband
Heb je nu even niks om handen, denk dan eens aan je winterbanden!
Hou ze op druk of anders gaan ze stuk!
In december veel mollen ? Dan met winterbanden bollen !
Tijd voor een check up.
Adem in,adem uit en check op tijd de spanningen
Let it snow, let it snow, let it snow I have winter tieres, no problem, I know
Heb je even niet om handen, plaats dan snel je winterbanden
Laat op tijd je bandendruk controleren, zo moeten ze je niet komen reanimeren.
Reteketet, Voor je het weet, verstoort een klapband je winterpret!
1ste van de maand ? Loon gestort ? check je bandenspanning !
Stop de discussie over zwarte piet en vergeet je winterbanden niet.
muziek
Winterbanden eronder is veiligheid boven.
Vergeet niet het te onthouden!
ding dong ! denk eraan ! eerst bandje controleren dan de weg opgaan !
Met een goede druk in je band, kom je door het ganse land.
1 keer per maand denk je aan de huishuur of je lening... En je banden?
Hoera winterbanden, nu moet ik niet meer te bibbertanden
Op tijd je bandenspanning checken laat minder geld uit je portefeuille lekken!
Na bij bomma te zijn gaan eten, niet vergeten om je bandenspanning te meten.
Op tijd je bandenspanning checken laat minder geld uit je portefeuille lekken!
Wat spanning mag er zijn, maar wel de juiste
Na de jaarlijkse controle van de tandjes, ook eens denken aan de bandjes?
Niet zo snel, met winterbanden kom je er wel!
Denk tijdig aan je bandendruk, of er gaat vanalles stuk.
Loon ontvangen tijd om geld te besparen door bandenspanning te Controleren
Hou ze op druk ,voor een goed contact....!!!!
Doe niet lomp, maar gebruik die pomp! Dat lucht op, bij elke stop.
Rijden, of glijden?
To check or not to check. That's the (tyreing) question!
Het is weer tijd om een luchtje te gaan scheppen
Met nieuwe winterbanden op mijn car, breng ik mezelf en anderen niet in gevaar!
Zie je rit niet voortijdig stranden , denk aan de druk in je banden
winterbanden degelijk en nief, brengen mij veilig bij mijn lief!
Geluk en verdriet gaan hand in hand . Denk aan de spanning in je band.
Met onder je kont winterbanden, vermijdt je aan het stuur klamme handen!
T 'is druk hé
Positieve spanningen :)
Controleer op tijd je winterbanden en verlaag je kans om in de sloot te belanden
verlof gaan of op rijs
wil je een bandenplezier van lange duur,zorg voor de goede spanning elke 24 uur
Met nieuwe winterbanden draagt je schoonmoeder je op haar handen!
ukke, ukke, uk check elke maand je bandendruk!
amereika frankreik
Wedstrijd ! Iedere maand spannend : "met vrienden controle van de banden DOEN "
Sta je niet graag langs de kant ! , zorg dan voor een goede druk in je band !
Banden recycleren is een beter leefmilieu beleven
Mijn band? Die spant!
Met 4 geblazen banden ,zal ik nooit in het ziekenhuis belanden ...!
Rrrr. WinteR, alle maanden met een R is de periode van de winteRbanden.
pompen pompen autobanden elke keer, brengt de levensduur ervan meer en meer.
GEEN winterbanden erop ....Pas maar op voor je Kop ....
"L A A G S P A N N I N G"
Dames, Tijd voor maand-ver-banden = Tijd voor check-van-je-banden!
positieve spanningen
Plaats winterbanden , je kan er niet omheen ...het is VEILIGER voor iedereen !
Blaas hem op, dan blijf je rijden.
Blijf je graag LEVEN ! Zorg dan dat je banden aan de grond KLEVEN !
Met een goede druk in je band, rijd je auto als een tank !
Mijn fietsbanden moeten zondagmorgen op spanning staan, ook mijn autobanden
Gelukkig is er NU deze campagne, maar ik hoop STRAKS nog meer op champagne ...
een verwittigt man gaat niet uit de bocht met ''total bandenspanning''
Kijk, mama, zonder handen ! Dank zij die geweldige winterbanden !
winterbanden zijn een must zeker bij sneeuwweer een hele trust
Adem in adem uit, je banden staan op vrijuit
300€, dat laat je toch niet in lucht opgaan??
winter is comming
wordt het glad en nat op de baan, dan is het tijd om je bandendruk na te gaan.
Vermijdt het lagedrukgebied
winter banden of winter verbanden ?
OK ik neem de auto wel ... als de spanning OK is!
heb ik mijn banden al gecontroleerd ?
kou sneeuw of regen,met winterbanden hou je het slippen tegen.
Met de juiste druk in de band, rij ik door het ganse land.
Mijn bandjes mooi ronden door te blazen
met een goede bandenspanning op de weg hou je de wegenwachters weg
de verjaardag van mijn nichtje op 19/10. tijd voor winterbanden !
ik denk aan het alfabet A B C ..... en dan meestal lukt het me dan wel .
Controleer je banden en rij met het uitgespaarde geld naar alle landen!!
Zij die alles weten , kunnen ook hun bandenspanning meten
Banden op pompen!
Doe het beter en gebruik de recytyremeter
Steek de juiste druk op je banden, zo zal je niet in de gracht belanden!
Rupinder
Doe het beter en gebruik een bandenspanningsmeter
Hou ze onder druk !
auto poetsen stofzuigen bandenspanning nakijken
Bespaar meer en meer , check je bandenspanning elke keer
druk, druk, druk, hoe zit het met mijn bandendruk?
Wilde je veilig de winter door,zorg voor de juiste bandenspanning voor het vroor
Rij veilig en gerust , met de juiste bandenspanning heb je rust
Nu de temperatuur begint te zakken, is het tijd om je winterbanden uit te pakken
Winterbanden is niet in gracht belanden!
Klappertanden rechtvaardigt geen klapbanden!
De eerste keer je moet krabben, haal de winterbanden uit de schabben
Door wind en weer , check je spanning keer op keer
Zomer en winter , met de juiste bandenspanning heb je geen hinder
Hard...harder ...best...vroemmmmmm....rijden kan nu goed
Zomer en winter , de juiste bandenspanning heeft geen hinder
Maak een bandenspanning-scheurkalender: Elke maand na controle eentje afscheuren
Banden, banden, banden... Denk er maar eens aan!
Bandjes op juiste spanning blazen... Veiliger dan in he zakje moeten blazen !
Hou het stuur in je handen en de spanning op je banden !!
Goede bandenspanning heeft een positief effect die niet in de portemonnee stekt.
Ik weet niet wat ik zou schrijven
Ik heb voorlopig nog altijd geen geheugensteuntje
Opgelet ijzel en sneeuw! Winterbanden, doen je niet in het ziekenhuis belanden.
Zit je vrouw met de regels denk aan de bandenregels
Een haiku, Vandaag als het kan geen problemen op de weg kijk naar je banden.
Staat de kalender op dag zeven, dan is het tijd om de bandenspanning te checken.
weer of geen weer graag berichtje.
Maak je niet druk uw banden steeds onder spanning houden je dag stressvrij.
Begint er een nieuwe maand, kijk dan eens naar je ba(a)nd.
Staat de maand op 10, is het tijd om je bandenspanning na te zien!
Als je toch zoveel gebakken lucht verkoopt, pomp je dan eens mijn banden op?
mijn banden rijklaar als wekelijks de brandweersirene gaat !
Winterbanden verbeteren de wegligging van mijn wagen
met te lage druk maak ik me druk en wil geen banden stuk.
Al gaan de maanden nog zo snel, met de juiste bandendruk red je het wel.
Hou uw band op druk,dan gaat het milieu niet stuk.
Elke maand banden op spanning
mariabernisse
Nieuwe auto in de sneeuw, winterbanden, antwoord op de schreeuw!
Spannend banden op spanning
Vergeet u bandenspanning niet. Je verdiend er meer bij dan je ziet.
Veiligheid bovenop, winterbanden zijn de top.
zonder lucht geen veilige vlucht.
Ook al is het strooizout op ... met winterbanden sta je op tijd stop!
Ik leg de winter aan banden met ....
Sneeuw, ijzel of regen op onze wegen Winterbanden kunnen ertegen!
Wil je je deze winter niet op glad ijs begeven? Koop je winterbanden dan even!
door factuur benzine versmacht, maandelijks aan mijn banden spanning gedacht !
Hangt je wagen door aan één bepaalde kant Tijd voor wat extra lucht in de band!
'cirkel' rond elk cijfer vier op je kalender Cirkel = band en 4 = vier banden
Buiten adem, vergeet je bandenspanning niet.
Grote band, kleine band in de winter kies ik voor een winterband!
PSSSST. Door de band hou ik maandelijks mijn bandenspanning in de hand.
Een windje gelaten bandenspanning controleren.
PSSSH, tijd voor een positionswitch! Controleer uw banden voor het te laat is!
Ga je opweg, verzeker je tegen pech.
Al stijgt de brandstofprijs nog zo snel. Je banden oppompen, helpt wel!!!
sneeuw en regen je kan er tegen want met winterbanden zul je veilig landen
Wat ik vergeten ben, dat kan ik niet weten.
Leef NU, het is later dan je denkt.
Rode duivels op en top maar mijn bandenspanning gaat voorop
Onder druk presteer ik het best, geef me spanning en vergeet de rest !
In de winter naar vrienden. Met goede banden om niet langs de weg te stranden!
Zit niet op je luie kont maar kijk je bandenspanning na.
Ookal hangt er spanning in de lucht, vergeet hem niet te meten!
Bij elke volle maan kijk ik na of mijn banden stevig staan.
met de juiste lucht in de band trek je door heel het land
Wanneer de spanning te snijden is, moet je hem niet vergeten te meten!
De weg bezaaid met vorst of sneeuw brij blij dat ik op winterbanden rij !
Banden vervangen, als de kaboutertjes het niet doen :-)
Adem in,adem uit en check op tijd de spanningen
In je smartphone effe zetten, dat je op je bandenspanning moet letten.
Met de juiste druk in de band rij je veilig door het besneeuwde land !!
Ik heb nog nooit in de winter gereden, dus kan ze zeker gebruiken !!
Weer of geen weer de juiste banden brengen je veilig op je bestemming
banden spanning nakijken !!!!
Met de juiste druk in de band is autorijden dubbel zo plezant !!
Met winterbanden zit ik er weer warmpjes bij!
Met jou heb ik een innige band Met mijn auto echter een winter band :)
Een dag niet gepompt, is een dag niet geleefd!! ;-)
in gsm of smartphone plaatsen en iedere maand laten aflopen
Zomer of Winter Puffen moeten we steeds, dit om de spanning erin te houden
Steek snel je winterband op, voor je zomerbanden vastvriezen! :D
Is de temperatuur ineengekrompen?Dan is het tijd om je winterbanden op te pompen
Een auto heeft meestal 5 banden.
Vlokje hier, vlokje daar mijn winterbandjes staan al klaar
doe altijd den érste van de maend wé lucht bij uwen baend
goed op spanning gehouden banden ...doet jou en je wagen watertanden
Controleren, controleren, wie zijn best doet zal het leren!
kabila
psst! Pas op! Laat hem niet leeglopen ...
Better a blowjob then......an empty purse!
Mijn banden hebben wieldopjes die de juiste spanning van alle banden weergeven
Je auto draagt je echt op handen, met een stel goede winterbanden!
Bloastém oep joenge!!!
Zoals jij hebben ook je banden lucht nodig,jij vergeet toch ook niet te ademen.
Valt de bandenspanning nog wel mee , het spaart je echt in de portemonnee!
Forget your tire pressure monitor NOT !!!
Besparen kan je heel wat met de juiste bandenspanning onder je gat!
eerste van de maand denk aan de druk in de autoband.
vergeet de spanning niet, want 't is aan de portefeuille dat je 't ziet!
Pffft....Hèhè,dat lucht op zeg!!!
Doe dees es ;-)
Je weet ze hangen... Blaas ze op !
De spanning mag je niet vergeten op tijd en stond goed te meten!
Eerst je bandenspanning, daarna ontspanning!
mama martine
Niet vergeten : controle banden voor een zorgeloze winter
IS HET BUITEN SLECHTS 7°C KOUD? DE WINTERBAND IS JE BEHOUD!
banden niet vergeten
Is de bandenspanning niet OK dan rijden we met jou niet mee !
Met de juiste bandenspanning ben je zeker van een mooie vakantielanding°
1 band is genoeg ? Welke !
Te druk voor je bandendruk?
laat je bandendruk je niet aan banden leggen!
altijd de juiste spanning dat verdient een bloemetje elke maand
psssstt....bandendruk oké? Dan rijden we mee!
ik zet alles in mijn smartphone onder notitie,s gemakkelijk hoor
Met winterbanden onder de poep geraak ik niet op de stoep
Dat zou super zijn haha ik heb toch noch niks gewonnen
elektronische ventielen de oplossing
ik win nooit iets
bandenspannigskontrole vergeten? Geen probleem Recytyre laat het u wel weten.
T'is ni voe teen of tander, mor ik rij met Recytyre banden...
Bandje hier,bandje daar,Bandje voor de winter klaar !
Let je op je centen? Check dan je banden na het tanken !
EEN GOEDE CHAUFEUR KONTROLEERD 1 MAAL PER MAAND ZIJN BANDEN
blaas hem op! bespaar zo volop :)
Met een setje winterbanden aan je zij ben je vrij van een gleipartij
denk aanjegezin en neem winterbanden voor je veiligheid.
Vergeten is de natuurlijke selectie van wat overbodig is
De weg bezaaid met vorst of sneeuwbrij, Blij dat ik op winterbanden rij!
To be or not to be that is the question Veilig op de weg dat is met winterbanden
debby
Men mag mijn auto niet aan banden leggen.
Rij met bandendruk volgens gewicht van de lading, dan ben je steeds veilig !
Pf.Oei daar gaat zijn laatste adem. Had ik er maar beter de spanning ingehouden.
Vergeet niet dat het binnen 2 maanden al Sinterklaas is !
Met de juiste bandenspanning rij je opgelucht.
Is de spanning nog te snijden bij mijn michelins
You've got to pump it up, don't you know pump it up...
blazen zonder boete
What about a BLOWJOB today ? ... Check Tires Now ;-)
Spant mijn band?
durex,omdat spanning van levensbelang is!
Je kan alleen onder de juiste druk goed presteren.
Banden op de juiste druk, gaan niet snel stuk.
Zet het in mijn Memo van mijn i phone die laat mij weten wat ik moet doen
Ik hou van spanning...onderweg
heb je nog puf? ff checken!
Met de spanning op mijn banden Rij ik door alle landen!
mijn banden zijn nieuw
Ook tijdens de winter hou ik de spanning erin.
nog ritjes naar zee en duitsland!
Druk is je beste bandgenoot !
Denk aan je band, ook al is er nog niks aan de hand.
Zorg ervoor dat je veilig rijdt, zo vermijd je later spijt.
Druk, druk , druk ...op mijn autobanden ?
Op de bank geld erop Bandjes zijn tip-top Geld tekort Bandjes aan gort
Voorbeeld
Hela, hela, het is tijd om je banden op te pompen !
Veel/weinig spanning op uw banden is zoals een B.H. die te klein of te groot is!
Bij regen, sneeuw en ijs, stel je winterbanden op prijs
Last van een opgeblazen gevoel?
All i need is the air that i breath
Voel je stuur wat zwaar int hand, zet wat druk dan op je band.
vandaag ben ik een maandje ouder, bandenspanning meten, meten is weten.
Vergeet niet je beste vriend die je overal brengt voldoende lucht te geven
De afstand tussen jou en mij is veilig met de juiste banden!
Een x maand tijd en veiligheid Banden for your life
Je hebt een gevaar in handen, zonder 4 strakke banden. (laat je geregeld blazen)
baandenspanning in tijd nakijken
vorst, sneeuw en ijs op de baan, met winterbanden kun je er tegenaan.
Doe het vandaag want morgen is het te laat.
Mijn leven en die van andere is me heilig. Dus rij met de juiste banden veilig
Eentje om niet te vergeten.
Zorg steeds voor wat spanning in je leven!
Ben al jaren vergeten winterbanden te bestellen.
controler la pression des pneus au moins une fois par mois
Als mijn pensioen gestort is ga ik de bandenspanning nazien
check op tijd je band, dat heb je zelf in de hand
Buiten nat & glad? Check je banden want misschien zijn ze plat!
bellen afspr winterbanden - uw voeten hebben koud ! Kousen heb je genoeg ;-) ;-)
iedere eerste tankbeurt in de maand controleer de bandenspanning
Al is de weg vlak en vrij, de juiste bandenspanning maakt de auto pas echt blij!
Met de juiste spanning in je banden nooit meer ergens stranden....
Blaas ze op, zo zijn je banden top!
Met de juiste bandenspanning heb je meer centjes over voor ontspanning
hou de spanning erin en je krijgt zo je zin...
Gij eet elke dag, maar uw banden willen op ../../.... lucht
Rij veilig, hou de spanning erin
Banden met genoeg spanning
Autobanden zijn als een huwelijk. Kleine moeite om de spanning er in te houden!
Ook het milieu houdt van de juiste spanning
Winter? Niets aan de hand! Ik geloof in de winterband!
Is de winter nat en koud, dan moet er een andere band op de bout.
Wat zijn we toch blij met mss een stel winterbanden erbij
gevaar is het zomer is het winter met slechte banden ben je nooit niet klaar
Vergeet niet www.vergeetjebandniet.be te bezoeken
ga je snel ga je traag met goede banden ben je klaar
autobanden! Hou de spanning erin!
wil je veilig rijden rij dan met een goede band is veilig voor iedereen
berekende spanning in je banden? Berekend plezier voorhanden!
laat iedereen met je mee rijden rij dan veilig met een nieuwe band
een knoop in je zakdoek maken
Hang een briefje op mijn dashboard wanneer ik de banden moet gaan meten.
controleer regelmatig de banden spanning zo bespaar je geld
Staat de nieuwe maand alweer op "10". Heb jij je banden al nagezien ?
Zorg voor de juiste spanning en alles wordt intenser
's morgens een slippertje in de sloot, die winterbanden waren je redder in nood!
Ik heb 'n lekke band, maar 't is niet zo erg. Alleen de onderkant staat plat ;)
Vergeet niet op tijd en stond om een post-itje te hangen !
liever teveel aan banden dan te kort aan tanden
Check je bandenspanning op tijd , Dan krijg je nooit spijt !
De egel ziet 'n auto met 'n lekke band. "Eindelijk, één van ons heeft gewonnen!"
Ik ga niet plat vandaag en ook andere dagen niet.
Garage: 1m85 . Auto: 1m90 hoog. Het enige moment dat een lekke band nuttig is!
Maandelijkse rode periode= groene periode en bandenspanningscontrole!
Een lekke band is nuttig op een auto van 1,9m hoog in een garage van 1,85m hoog!
De vorst in het land doe dan winterband
Winterbanden gebruiken op t juiste moment,bespaart u dat misschien veel geld !
Glaasje op, laat je rijden. Blaas me op, blijf rijden! Groetjes, je banden!
Geboortedag dag van mijn zoon de 19ste zo vergeet ik het nooit
KONING WINTER MELD JE AAN ,IK HEB ER MIJN WINTER BANDEN AL OP STAAN
Een nieuwe band is goedkoper dan een nieuwe wagen!!!
Met winter banden heb je een veiliger gevoel
Veilig vrijen........ok Maar ook veilig rijden....op winterbanden !
bandenspanning te laag, voor je 't weet steek je in de haag!
Rij veilig en cool, nooit met banden versleten je weet wat ik bedoel
Pump-Up the volume off your Tires !
om het even welke dag voor men vertrekt banden nakijken
Met een goede winterband kom je door meer dan één land.
loop nooit naast je schoeisel
Begin maand geld gestort Naar shop geld tekort Te zwaar geladen Banden opblazen
De winter is in het land , zorg voor de juiste band.
Niet vergeten uw banden te meten
Mijn winterband leidt mij verder dan in mijn eigen land!
bandenspanning juist nooit last van panne !!
Met mijn winterband kom ik veel verder dan in mijn eigen land!
slijtage aan banden gelegd door spanningsmeter
Pump it up
GRATIS,SEXY,SUPER,WAAUUW! Goesting in méér ..., Eerst je autobanden blazen, SMAK
Laat de winter maar komen
al ishetswinters nog zo druklt steedsop je bandendruk
Geef je geld niet zomaar uit handen, check op tijd de spanning van je banden!
wees een heer in het verkeer
ik heb een goede band met mijn auto
band plat ,pech gehad , vergeet niet de bandenspanning te controleren!
een scheutje lucht op tijd doet wonderen
Pssssst
Met een volle band sta je nooit aan de kant, luchtige groetjes!
Fresh Air Day
:-) Met de "Glimlach door de landen" "want ik Check Mijn Banden" ;-)
Met mijn banden druk op peil'rij ik altijd safe en blij.
Schatje, ik hou van jou, dus hophophop leg die winterbanden er nu op !!!
Don't put too much pressure on yourself!
Met die winterband kom je door het ganse land !!
Need air? The tyres also :-)
Knars niet met je tanden, Controleer de druk op je banden
hello man vergeet je winterschoenen niet want voorkomen is beter dan genezen ..
pompen man pompen elke week 4 keer doen !!
Bandendruk checken = in orde voor de winterse wegdekken!
Creër een ' hechte band ' met je wagen telkens ze om lucht vragen.
De stand van je horoscoop bekijken is ook de stand van je bandenspanning nagaan
Auto of truck? Controleer je luchtdruk!
blijven ademen en alles komt in orde !
Lange of korte afstanden, controleer tijdig je banden!
Hou je bandendruk even goed in de gaten als je bloeddruk!
Op smartphone lijst in keep maken in rode kleur en op TV ook een post it kleven
hé jôh: breng spanning in je auto-relatie!
IK LET OP MIJN FAMILIE en HOUD EEN OOGJE OP DE "BAND" !
Goede spanning, goede verbranding!
Laat op tijd winterbanden te steken, want de winter heeft rare streken.
Met de banden onder spanning ... steeds een zachte landing.
Hou regelmatig contact met je banden, zij houden dan goed contact met de baan
Met een goede winterband, rij ik komende winter veilig door het ganse land.
Vergeet niet bij volle maan uw bandenspanning na te gaan !
Volgetankt? ... volgeblazen? anders is het als drinken met een gat in het glas
je banden verzorgen net zoals je zorgt voor je liefste schat
Pump them up ,dat lucht op !!!!
's winters veilig op de baan = om winterbanden gaan
SPIEGELTJE,SPIEGELTJE AAN DE WAND,WIE HEEFT DE BESTE OPGEBLAZEN BAND? RECYTYRE!
stop nu eens met zagen, je zou beter een naar mijn banden vragen
Controle bandenspanning iedere maand
Met de winter op de baan laat het nazocht van je autobanden niet overslaan!.
In de winter bij de ijsheiliger , Neem winterbanden , is veel veiliger
Did You Know ? Tires are one of the most important, but often overlooked ...
liever een nieuwe band op de wagen dan versleten uw leven wagen.
IK HOUD VAN MIJN FAMILIE, DUS LET IK OP DE "BAND"!
alles heeft lucht nodig ook uw banden !
ONZE "BAND" HOUDT DE FAMILIE SAMEN!
Hou de spanning erin!
hang een mini bandje aan je tankstop
wil je besparen, bijt niet je tanden op een munt stuk, verifieer je bandendruk
Met de juiste spanning in de band kom je door het ganse land.
Met de juiste bandenspanning rond rijden, zal minder tot koude handen lijden!!!
banden zijn als billen, als ze goed gevuld zijn zou je dezelfde willen
check alles , water , olie , maar vooral je autobanden
De bladeren vallen van de bomen, als winterbanden op auto's komen.
net je baas overreden? Gelukkig had je jouw bandenspanning nagekeken!
Voorbeeld
Van November tot Maart
Met de banden in goede staat, Kom je nooit ergens te laat !
Maak tijd voor je banden, Wil je niet in de gracht belanden !
Banden zijn als voeten, Het juiste schoeisel helpt !
veiligheid voor alles
Als de R zit in de maand moet je al eens denken aan je winterbaand.
Voorbeeld.
Beste inspanning voor minder verbruik, bandenspanning nakijken !
Pump it up or blow-up your tires is better for the environment!!
We gaan de druk wat moeten opvoeren !
Best wat me ooit is overkomen zou het nooit meer zonder kunnen
Helemaal opgeblazen rijdt netjes
om veilig te rijden denk dan aan je bandenspanning en kijk deze elke maand na
Zou ik graag winnen
Bij goede vriendschapsBANDEN, voel je geen DRUK !
bij het begin van de maand moet je weten: bandenspanning meten!
bij tanken ook blazen
Een goede band met je wagen? Hou de spanning erin!
Na de opspanning komt de ontspanning !
Telkens als Ik tank worden mijn banden gecontroleerd en eventueel bij geblazen.
Get a grip on your life! Put on those winter tires for a safer drive!
Een correcte bannenspanning is beter, voor het verbruik en dat iedere kilometer.
Wil jij op weg meer grip? Leg die winterbanden en vermijd geslip!
Van de spanning krijg je het warm...
Wanna go for a safer drive? Buckle up,put on winter tires,be sure you'll arrive.
In de ban(d) van de spanning !
Pump up the air!!!
Winterbanden? Die laten me steeds veilig op bestemming belanden!
veiliger verkeer ? controleer uw bandenspanning ietsje meer !
Oh, oh! don't forget your winter tires for a safer go!
Mijn uurwerk altijd aan mijn linker pols. iets te onthouden dan aan rechter pols
Hé jij!Liggen die winterbanden reeds op? Gebruik je verstand, wees geen domkop!
Elke maand op d' eerste blazen, geeft heel het jaar genoeg lucht
vandaag terug op de planning, controle van mijn bandenspanning
Winter here,winter there, you won't fool me, my winter tires take care!
Banden onder druk? Rij veilig, zonder ongeluk!
Olie : Check Water : Check Ruitenwissers : Check Banden : Check
Ga voor meer grip en vermijd zo dat bordje 'R.I.P' !
WINTERBANDEN ZIJN VEILIGER BIJ SLECHT WEER
Wintertires to go on the road, keeps you and others out of the moat!
Met de hoed in de hand,....NEEN. met een goeie band, gaat me door het ganse land
De winter is in aantocht! Tijd dat u winterbanden kocht.
Is de winter in ons landje, kies dan steeds weer voor dat winterbandje ;-)
goede spanning, goede reis- en routeplanning!
Rij voorzichtig en zorg voor de juiste band(enspanning)!
Winter,i'm not afraid. I have the right tires Won't need first aid!
Goede spanning, goede milieuplanning!
Bandenspanning checken? Is je eigen leven onbewust wat meer rekken!
Goede spanning, goede kostenplanning!
Druk? Alleen op je banden!
Hé you don't be silly but some air in your wi...euh tires! :-)
Dat het maar sneeuwt of ijzelt , door mijn winterbanden word ik niet gegijzeld !
Beter een gat in je broek dan in je band voorkomen is beter dan meemaken
Ik heb niet Mini Azheimer, Ik heb selectieve geheugen
Elke maand een mond op mond, dan blijft je bandje rond !
Rijen is zoals vrijen. Doe het met een veilige band dan is er niks aan de hand
Achel vroeg in Westvlet. een Westmalle en een Orval in Rochefort met Chimaykaas
Winterbanden hebben ja. beter veilige piet dan bange piet of dooie piet
de winter komt eraan dus gaan de zomerbandjes op stal!
Nog voor sneeuw kan landen, denk aan je winterbanden.
Pomp regelmatig je banden op,anders word je motor een slokkop.
wauw heb je die haar poep gezien...man man man nu de banden nog ....check e go
Sneeuw op Allerzielen, winterbanden aan die wielen!
Neem de beste winterbanden anders heeft het geen zin om u te verplaatsen
In december veel mollen? Dan met winterbanden bollen!
Liefste schat, vergeet niet mij te helpen onthouden dat je morgen verjaart!

Hoi baas, niet vergeten: OPSLAG!

Aan mijn ventje: niet vergeten mij graag te zien hé!

Bij de volgende tankbeurt: bandenspanning nakijken!

Klik op jouw favoriete memoblaadje om te vergroten en sharen